Ontwerp, station, Maastricht-Noord, foto: gemeente Maastricht

Maastricht beter bereikbaar met opening nieuw station

Het nieuwe station Maastricht Noord en de bijbehorende Park and Ride wordt zaterdag officieel geopend. Daarbij zullen onder andere de provincie Limburg, de gemeente Maastricht, Maastricht-Bereikbaar en vervoerder Veolia aanwezig zijn. Reizigers kunnen vanaf het nieuwe station tweemaal per uur de trein pakken richting Maastricht of Heerlen. Alleen vervoerder Veolia zal bij station Maastricht Noord stoppen.

Programmabureau Maastricht-Bereikbaar voert het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu uit.

Bereikbaarheid

Station Maastricht Noord bestaat uit twee perrons met een lengte van 120 meter. Deze zijn door spooraannemer BAM aangelegd. De perrons overbruggen een onderdoorgang tussen de woonwijken en het bedrijventerrein Beatrixhaven. Vijf fietskluizen en een onbewaakte fietsenstalling met plek voor 125 fietsen, moeten fietsers gemak bieden.

De verwachting is dat het autoverkeer naar Maastricht in 2016 met 10 procent toeneemt, onder meer doordat de A2 wordt ondertunneld. Om de stad ook in de toekomst bereikbaar te houden, is de Park and Ride gebouwd bij station Maastricht Noord. Bezoekers kunnen vervolgens met de trein verder reizen naar de stad. Het station biedt 400 autostandplaatsen.

Start bouw

Begin 2011 is met de bouw van het station gestart. Aanvankelijk was er een vlotte ontwikkeling, maar de plannen moesten worden aangepast. Dit kwam onder meer vanwege hoogstaand grondwater en het faillissement van de aannemer. ProRail bouwde het station in opdracht van de provincie Limburg.

Lees ook:

Opening station Maastricht-Noord uitgesteld door faillissement aannemer

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.