Science Matching, TU Delft, Rolf Dollevoet

TU Delft opent wetenschapsloket voor spoorbranche

Tijdens het symposium RailaHead is vorige week het Science Matchmaking-platform officieel gelanceerd. Binnen dit platform, gestart door ProRail en TU Delft, werken Delftse studenten aan actuele problemen en lange termijn-vraagstukken in de railbouwsector, en vormen zij de link tussen bedrijven.

Spoorbedrijven kunnen hun vragen, ideeën en problemen aanleveren via de website www.sciencematchmaking.nl. Een studententeam analyseert de vraagstukken die via dit loket binnenkomen, en brengt duurzame, innovatieve en kansrijke oplossingen in kaart. Samen met deskundigen uit de sector wordt naar de waarde en haalbaarheid gekeken, alvorens een diepgaandere studie op te zetten.

Science Matchmaking-team

Het Science Matchmaking-team bestaat uit een groep studenten van verschillende studierichtingen van de TU Delft. Zo is steeds een multidisciplinair team beschikbaar dat vraagstukken vanuit verschillende optieken benadert en daardoor ook minder conventionele oplossingen in beschouwing kan nemen.

De onderzoeksstaf van de sectie railbouwkunde van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen aan de TU Delft ondersteunt het team.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.