hijskraan, centraal station, Eindhoven, @MartineEM/Twitter

Schade spoor Eindhoven nog niet helemaal hersteld

Spoormonteurs werken ook dinsdag nog hard aan het herstel van het spoor bij Eindhoven. De arm van een hijskraan op het station van Eindhoven brak maandag en kwam op de bovenleiding van het spoor terecht. Hierdoor viel de spanning op de sporen weg en konden er lange geen treinen van en naar Eindhoven rijden. ProRail besloot in verband met veiligheidsrisico’s in overleg met politie en brandweer om het spoor tijdelijk buiten dienst te stellen.

Enkele sporen kwamen in de loop van maandagavond weer in dienst, waardoor het treinverkeer in alle richtingen deels kon worden opgestart. Sinds dinsdagochtend rijden bijna alle treinen weer.

Schade

De kraan heeft flinke schade aangericht die hersteld moet worden. Met behulp van twee hoogwerkers is de staander van de kapotte kraan maandagavond gestabiliseerd. Sindsdien is het veilig genoeg om in het gehele schadegebied te kunnen werken en is een begin gemaakt met definitief herstel. Ook dinsdag wordt hier nog aan verder gewerkt.

Buitendienststelling

Omdat een deel van de schade nog hersteld moet worden, zijn er ook dinsdag nog minder sporen beschikbaar. Daarom rijden er op sommige trajecten nog minder sprinters. Reizigers dienen rekening te houden met andere vertreksporen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.