Stationsgebied Zwolle, spoorzone

Gemeente akkoord met 101 miljoen voor stationsgebied Zwolle

De gemeente Zwolle, de provincie Overijssel, NS en Prorail gaan samen 101 miljoen euro investeren in de spoorzone in Zwolle. De gemeenteraad van Zwolle gaf hiervoor maandagavond haar goedkeuring, waarmee de investering definitief is.

Het centraal station in Zwolle is een van de drukste spoorknooppunten van Nederland. Dagelijks stappen er circa 35.000 reizigers op of over. In 2030 zullen dat er al 57.000 zijn. Daarom is het nodig om het station en de directe stationsgebied opnieuw in te richten.

Stationsgebied

De belangrijkste maatregelen zijn de verplaatsing van het busstation naar de zuidkant van het station, een nieuwe busverbinding over het spoor, uitbreiding van de fietsstallingen, nieuwe entrees en herinrichting van de stationpleinen en de openbare ruimte aan de centrumkant en de Hanzelaan.

Voor voetgangers komt verder er een oversteek over de sporen die van de noordkant naar de zuidkant van het station gaat. Daarmee wordt het stationsgebied en de historische binnenstad beter met elkaar verbonden. Ook is het nieuwe busstation daarmee voor voetgangers vanaf het noorden beter bereikbaar via een openbare verbinding.

Lees ook:

Zwolle investeert 101 miljoen euro in stationsgebied

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.