Station, Barneveld Noord

Kleine stations krijgen een unieke make-over van ProRail

VIDEO – Reizigers ervaren sommige kleinere stations als saai en kil. ProRail steekt deze stations daarom in een nieuw jasje, met ieder een uniek en passend ontwerp. Stations Barneveld Noord en Amsterdam Muiderpoort hebben al een make-over gehad. Zo heeft station Barneveld Noord nu een design stationsgebouw van zeecontainers en staat station Amsterdam Muiderpoort vrolijk in bloei.

Het nieuwe stationsgebouw van zeecontainers in Barneveld biedt niet alleen ruimte voor wachtruimtes, maar ook voor andere voorzieningen. Zo wordt in het gebouw ook ruimte voor de medewerkers van RuiterActief gecreëerd.

Station

RuiterActief is een sociaal werkbedrijf van de gemeente Barneveld die zich inzet voor de dagbesteding van jong en oud. Zij houden toezicht, zorgen dat het station netjes blijft en beheren de fietsenstallingen. Op termijn kan er ook beperkte horeca, zoals koffie en thee, aangeboden worden.

Station Amsterdam Muiderpoort staat in bloei. De oostgevel van het station is bedekt met een kleed van planten en ziet er vrolijk uit. Ook op de perrons staan nieuwe groenperken. Met een op afstand bestuurd systeem worden de planten aan de wand verzorgd en krijgen ze voldoende water en voedingsstoffen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

1 reactie op “Kleine stations krijgen een unieke make-over van ProRail”

Paul Lamote|27.09.13|18:37

Leuk, maar de reizigers mogen dit dus weer betalen via de zoveelste verhoging van de infraheffing.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.