Andreaskruis spoorwegovergang

Saboteur spoorwegovergang op heterdaad betrapt

Medewerkers van ProRail hebben vrijdagnacht in Oss een 22-jarige man uit Utrecht op heterdaad betrapt bij het saboteren van een spoorwegovergang. Dat gebeurde aan de Zonnebloemstraat.

De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van ProRail hielden de overweg al langere tijd in de gaten omdat deze vaker het doelwit is van vandalen. Het verstoren van de overweg geeft veel overlast in de omgeving en brengt de veiligheid van het treinverkeer in gevaar.

Bekeuringen

De man heeft daarom van de BOA’s twee bekeuringen gekregen. Eén voor spoorlopen waarop een boete staat van 130 euro. Ook kreeg hij een boete voor het ‘in verstoring brengen van de overweg’. Het boetebedrag hiervoor wordt bepaald door de officier van justitie en kan oplopen tot 1300 euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.