Vloer storten, station Eindhoven

Start aanleg nieuwe vloer stationspassage Eindhoven

ProRail heeft maandag samen met aannemer Heijmans het allereerste deel van de vloer van de nieuwe stationspassage in Eindhoven gestort. Het gaat om circa 425 kubieke meter beton, aangevoerd met meer dan 50 betonmixers. Station Eindhoven krijgt een nieuwe, 13 meter brede, reizigerspassage met aan weerszijden winkels, omdat de huidige onderdoorgang te klein is geworden voor het groeiend aantal reizigers.

De nieuwe onderdoorgang wordt gebouwd door ProRail en aannemer Heijmans in opdracht van ProRail, NS en de gemeente Eindhoven. De nieuwe passage wordt gebouwd in vijf fases. De eerste fase wordt nu gerealiseerd aan de zuidkant van het station. De grond is daar de afgelopen maanden bouwrijp gemaakt om de vloer te kunnen storten.

Stationspassage

Het eerste gedeelte wordt 35 meter breed en 22 meter lang. Daarna volgt het bouwen van de wanden en kolommen, waarna het bovendek geplaatst kan worden. Eind dit jaar moet de eerste fase gereed zijn.

Station Eindhoven krijgt een nieuwe passage omdat de huidige onderdoorgang het groeiend aantal reizigers en passanten in Eindhoven niet meer aan kan. Nu wandelen er dagelijks 90.000 reizigers en passanten door het station. In 2020 zijn dat er naar verwachting 115.000.

Ruime doorgang

De nieuwe passage zorgt voor een comfortabele en ruime doorgang en wordt verbonden met de huidige passage. Er komen liften en roltrappen naar elk perron. De faciliteiten worden uitgebreid en ook het aantal winkels neemt toe. De totale kosten zijn circa 70 miljoen euro en worden gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, NS Stations, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven.

Lees ook:

Heijmans bouwt nieuwe reizigerspassage Eindhoven

Een impressie van de nieuwe stationspassage in Eindhoven:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.