Veiligheid, spoor, werkzaamheden

Strukton gaat 680 kilometer spoor in Zweden onderhouden

Strukton Rail heeft van de Zweedse spoorbeheerder Trafikverket de opdracht ontvangen voor het onderhoud van 680 kilometer spoor in Zweden, op het traject tussen Stockholm en Malmö. Op 1 mei 2014 gaat het contract in voor een periode van vijf jaar met kans op verlenging van twee jaar. De contractwaarde bedraagt 80 miljoen euro.

Strukton Rail is verantwoordelijk voor het onderhoud van het noordelijke gedeelte van de zogeheten Södra stambanan (de zuidelijke hoofdlijn), de belangrijkste railverbinding tussen Stockholm en Malmö. Deze lijn verbindt Stockholm met het zuiden van Zweden en de rest van Europa.

Spoorverbinding

Strukton Rail heeft al de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van het zuidelijke gedeelte van de Södra Stambanan, wat bestaat uit 430 kilometer spoor. De twee contracten samen beslaat de totale Södra Stambanan, een van de drukste spoorverbindingen in Zweden.

Lars Schyllander, regiomanager bij Strukton Rail AB: “We zijn trots en enthousiast over deze opdracht. Wij zijn al verantwoordelijk voor het onderhoud op deze lijn, maar met dit nieuwe contract worden we verantwoordelijk voor een nog groter gebied met meer onderhoudstaken. De kans om te mogen werken aan een van de drukste sporen van Zweden is een spannende uitdaging.”

Strukton Rail Zweden

De Zweedse vestiging van Strukton Rail, Strukton Rail AB, levert spoortechnologie en richt zich in het bijzonder op onderhoud, nieuwbouw en vernieuwing van spoorprojecten in Scandinavië. De belangrijkste opdrachtgevers zijn de Zweedse spoorbeheerder Trafikverket en Storstockholms Lokaltrafik (SL). Strukton Rail heeft in Zweden vijfhonderd medewerkers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.