goederentrein, Canada, ontploffing

Dodental van ontplofte goederentrein Canada loopt op

Het aantal doden als gevolg van de ontsporing en explosie van een olietrein in het Canadese Lac-Mégantic zaterdag, is opgelopen tot 13. Er worden nog tientallen mensen vermist. De trein stond geparkeerd, maar begon door nog onbekende oorzaak te rollen. De politie van Quebec sluit sabotage niet uit.

De trein bestond uit 73 tankwagons, die op een na allemaal gevuld waren met olie. Nadat de goederentrein ontspoorde, ontploften vijf van de wagons. Door de explosie werden ongeveer dertig gebouwen verwoest. Een van de gebouwen was een bar waar ten tijde van de explosie live muziek werd gespeeld. Van een deel van de vermisten was bekend dat ze de bar zouden bezoeken, meldt het Parool.

Explosiegevaar

De hulpdiensten konden maandag pas voor het eerst onderzoek verrichten in het kerngebied van de explosie. Ze moesten wachten totdat de branden waren geblust en de overgebleven tankwagons voldoende waren gekoeld, zodat het explosiegevaar was geweken. De goederentrein stond elf kilometer buiten de stad Lac-Mégantic geparkeerd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dodental van ontplofte goederentrein Canada loopt op | SpoorPro.nl
goederentrein, Canada, ontploffing

Dodental van ontplofte goederentrein Canada loopt op

Het aantal doden als gevolg van de ontsporing en explosie van een olietrein in het Canadese Lac-Mégantic zaterdag, is opgelopen tot 13. Er worden nog tientallen mensen vermist. De trein stond geparkeerd, maar begon door nog onbekende oorzaak te rollen. De politie van Quebec sluit sabotage niet uit.

De trein bestond uit 73 tankwagons, die op een na allemaal gevuld waren met olie. Nadat de goederentrein ontspoorde, ontploften vijf van de wagons. Door de explosie werden ongeveer dertig gebouwen verwoest. Een van de gebouwen was een bar waar ten tijde van de explosie live muziek werd gespeeld. Van een deel van de vermisten was bekend dat ze de bar zouden bezoeken, meldt het Parool.

Explosiegevaar

De hulpdiensten konden maandag pas voor het eerst onderzoek verrichten in het kerngebied van de explosie. Ze moesten wachten totdat de branden waren geblust en de overgebleven tankwagons voldoende waren gekoeld, zodat het explosiegevaar was geweken. De goederentrein stond elf kilometer buiten de stad Lac-Mégantic geparkeerd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.