Spoorcommissies aangesteld voor Lange Termijn Spooragenda

Seinen, wissels, NS, treinen
Foto ter illustratie

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft twee adviescommissies ingesteld voor de uitwerking van de Lange Termijn Spooragenda. In deze agenda staan de aandachtspunten en toekomstige ontwikkelingen voor het Nederlandse spoor tot 2028. Het doel is om de kwaliteit van het spoor zodanig te verbeteren zodat de trein voor reizigers en goederenvervoerders in toenemende mate een aantrekkelijke vervoersoptie is.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “Spoorcommissies aangesteld voor Lange Termijn Spooragenda”

Hans Lip|13.06.13|12:45

Nou dat wordt natuurlijk een doorslaand succes! Vooral geen ondernemers uit de spoorsector uitnodigen die hier dagelijks mee te maken hebben! Wordt een mooi theoretisch verhaal van consultants die zo ver van het spoor afstaan dat we hier echt veel aan gaan kunnen hebben!

Manu Lageirse|13.06.13|15:14

Vraag is inderdaad wat doel is. Zou in de volgende dagen duidelijk moeten worden. Staatsecretaris heeft antwoord beloofd aan de Tweede Kamer. Samenstelling is natuurlijk afhankelijk van doel dat bereikt moet worden

Johan ter Poorten|13.06.13|17:58

De doelstelling van de LTSA moet een combinatie zijn van het mobiliteitsbeleid van de Overheid en daarna de toets van de markt. Dat eerste is inderdaad goed vertegenwoordigd met de expertise van de gekozen leden. Ook krijgt de reizigersmarkt goede aandacht. Echter, zoals vaker het geval is, blijft de “echte” know-how en visie op het gebied van de spoorgoederen markt onderbelicht in de samenstelling van de twee commissies.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.