Rotterdam centraal station, dak

Bouw Rotterdam centraal van 2008 tot nu in panoramabeelden

De bouw van het nieuwe centraal station in Rotterdam, waarmee in 2008 is gestart, is in panoramabeelden vastgelegd. Deze beelden leveren een mooi overzicht op van de werkzaamheden die ProRail, de spooraannemers en de gemeente Rotterdam tot nu toe hebben uitgevoerd.

Rotterdam Centraal is een regionaal en internationaal vervoersknooppunt waar nu al zo’n 110.000 reizigers per dag komen. Dit is vergelijkbaar met het aantal reizigers op Schiphol. De nieuwe reizigerstunnel werd eind vorig jaar geopend. In deze tunnel, die vijf keer zo breed is als de oude tunnel, zitten diverse winkels waar reizigers inkopen kunnen doen.

Klik hier voor de panoramabeelden van de bouw van Rotterdam centraal die door ProRail in beeld zijn gebracht.

Stationsverbouwing

Op dit moment vindt de grootste stationsverbouwing sinds het bestaan van de spoorwegen plaats. Grote centrale stations als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem worden moderner, ruimer en toegankelijker. Daarnaast worden kleinere stations beter toegankelijk gemaakt met liften en roltrappen. Ook komt er ook steeds meer ruimte voor de fiets.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.