Traingroup

Traingroup behaalt licentie tot spoor

Spoorbedrijf Traingroup heeft onlangs een licentie behaald om met haar materieel op het spoor in Nederland te rijden. Traingroup rijdt al van tijd tot tijd met voertuigen over het spoor, maar omdat de spoorweg geen andere constructie meer toelaat, moest het bedrijf een eigen licentie halen. Traingroup is gespecialiseerd in het leveren van ondersteunende diensten aan spoorwegmaatschappijen.

Traingroup is in 2010 ontstaan vanuit de gedachte dat er nog maar weinig spoorpartijen zijn die gespecialiseerd zijn in het leveren van ondersteunende diensten aan bestaande spoorwegmaatschappijen en bestaat de onderdelen TrainStaffing, TrainSupport en TrainSolutions.

Diensten

TrainStaffing levert internationale machinisten op flexibele basis aan treinvervoerders. TrainSupport is gespecialiseerd in het bedienen van terminals en industrieterreinen. Bij TrainSolutions ligt de focus op innovatieve technologische oplossingen zoals Operationele Software en GPS-oplossingen voor de sector.

Directeur Martijn Loois van Traingroup: “Eigenlijk verandert er nu niets. We willen graag door met waar we mee bezig zijn, want we vervullen duidelijk een behoefte in de markt. Daarom hebben we nu deze licentie behaald.”

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.