CLF, spoorbouwer, Italië

Strukton Rail breidt belang in Italiaanse spoorbouwer uit

Strukton Rail gaat het aandeel in de Italiaanse spoorbouwer CLF uibreiden. Strukton Rail verhoogt het aandeel van 40 naar 60 procent. CLF-groep (Construzioni Linee Feroviarie) realiseert onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van spoorsystemen. Strukton Rail wil met het meerderheidsbelang in CLF zijn positie als leverancier van railsystemen in zes Europese landen verder versterken.

CLF-groep (Construzioni Linee Feroviarie) realiseert onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van spoorsystemen. Met zijn dochterbedrijven Sifel en Arfer levert CLF alle techniekvelden: spoorbouw, elektrificatie, signalisatie en telecommunicatie. CLF-groep had in 2012 een omzet van 121 miljoen euro. Het bedrijf heeft ruim 500 medewerkers.

CLF

CLF is een van de leidinggevende spoorbouwers in Italië met kantoren in Bologna, Alessandria en Spigno Monferrato. Het bedrijf realiseerde onlangs de spoorbouw van de hogesnelheidslijn Milaan-Bologna, grote spoorvernieuwingen aan de hoofdlijnen in Noord- en Midden-Italië en de Alpen transversale. Daarnaast voert CLF diverse tram- en metroprojecten uit. Buiten Italië voert CLF werken uit in Algerije, Marokko, Venezuela en Bulgarije.

Strukton Rail is sinds 1998 aandeelhouder van het Italiaanse bedrijf. Uieco blijft met een belang van 40 procent mede-aandeelhouder.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.