Rail-Tech Europe 2011

Railbedrijven demonsteren langere beschikbaarheid spoor

Door een langere levensduur en lagere onderhoudsinterval van componenten en spoorsystemen neemt de beschikbaarheid van het spoor toe. Voestalpine Railpro, René Prinsen Spoorwegmaterialen en Voestalpine WBN demonstreren tijdens RailTech Europe van 19 tot en met 21 maart diverse concepten waarbij de buitendienststelling van het spoor tot een minimum beperkt kan worden.

De spoorbedrijven laten bij hun stand op de Europese beurs voor railtechnologie zien hoe logistieke processen efficiënt georganiseerd kunnen worden bij werkzaamheden aan het spoor. Daarnaast tonen zij hoe spooraannemers materiaalbeschikbaarheid voor calamiteiten, storingen, onderhoud en projecten het beste kunnen regelen. Ook geven de spoorbedrijven advies over hoe aannemers storingen kunnen voorkomen en de onderhoudsbehoefte verlagen.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Actuele marktontwikkelingen zorgen ervoor dat de vraag naar aannemers en de levering van producten voor spoorwegen steeds kleiner wordt. De spoorbranche is daarbij afhankelijk van het overheidsbeleid voor de komende jaren. Niettemin blijven veiligheid en betrouwbaarheid de basisvoorwaarden waaraan het spoorsysteem moet voldoen.

Beschikbaarheid van het spoor krijgt een steeds belangrijke rol in de spoorsector. Voestalpine Railpro, René Prinsen Spoorwegmaterialen en Voestalpine WBN springen in op de toenemende behoefte voor beschikbaarheid door met nieuwe oplossingen te komen die dit mogelijk maken.

Rail-Tech Europe

Rail-Tech is de grootste beurs in Europa op het gebied van railtechnologie en vindt van 19 tot en met 21 maart plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.