RailTech Europe, 2011

Spoorbedrijven maken kans op award tijdens Rail-Tech

De standhouder met het meest innovatieve, duurzame en vindingrijke product of dienst maakt op woensdag 20 maart tijdens Rail-Tech Europe kans op de Innovation Award. Een internationale jury van experts uit de railsector beoordeelt de aanvragen en maakt de winnaar dan bekend. Rail-Tech is de grootste beurs in Europa op het gebied van railtechnologie en vindt van 19 tot en met 21 maart plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.Het bedrijf Rail Engineerings Systems (R.EN.S) maakt kans op de award met de Trensformer. Dit is een oplossing waarbij verschillende typen wegvoertuigen voor werkzaamheden op en rond het spoor worden ingezet. Deze voertuigen zijn makkelijk van het spoor af te halen en kunnen als een soort trailer over de weg rijden.

Energiesysteem

Bemo Rail dingt meer naar de prijs met een energiesysteem voor rangeerlocomotieven en onderhoudsvoertuigen. In dit veelzijdige systeem worden diesel-hybride, batterij en een derde voeding gecombineerd. Bemo Rail is een bedrijf dat zich specialiseert in innovatieve oplossingen op het gebied van rangeertechnologieën.

Andere kanshebbers voor de award zijn de bedrijven Alom, ETS Spoor, Heatpoint, Protec Railadvies, Rail Road Systems, Mobiwaps en Rail Road Systems. Het is de zevende keer dat de Innovation Award wordt uitgereikt tijdens Rail-Tech.

Presentaties en workshops

Op Rail-Tech Europe presenteren bedrijven zich bij meer dan 130 stands. Naast de lancering van diverse, nieuwe producten worden er ook presentaties en workshops gegeven. Zo geven Railforum en Rijkswaterstaat op dinsdag 19 maart een workshop over technische innovaties voor duurzaam spoor. Het ministerie van Infrastructuur vertelt op woensdag 20 maart over het Europese spoorbeveiligingssysteem ERTMS op de Betuweroute.

De Jonge Veranderaars gaan op 20 maart in gesprek over de dynamiek tussen verschillende generaties die werkzaam zijn in de spoorsector. Dat doen zij samen met adviesbureau Twynstra Gudde. De Jonge Veranderaars is de jongerenclub van kennisplatform Railforum.

Jonge Veranderaars

“Als Jonge Veranderaars zijn we altijd bezig om met innovatieve ideeën te komen. Als spoorsector zijn we ook continu bezig met innoveren om het bestaansrecht voor onze klanten te behouden. De uitdaging is dan ook om te blijven innoveren in een vergrijzende sector waar jongere generaties niet vanzelfsprekend een plek krijgen!”, stelt de jongerenclub.

Bezoek voor meer informatie en het programma de website van Rail-Tech Europe 2013.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.