Railbeurs, SIFER, 2011

Spoorinnovaties centraal bij internationale railbeurs in Lille

Spoorbedrijven, fabrikanten, vervoersautoriteiten, ingenieursbedrijven en diverse railprofessionals presenteren hun projecten van 26 tot en met 28 maart tijdens de internationale railbeurs SIFER 2013 in Lille. Bezoekers kunnen tijdens dit driedaags evenement een grootschalige beurs met de laatste innovaties op railgebied bezoeken, op locatie diverse spoorprojecten bezichtigen en conferenties en seminars bijwonen. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt voor het meest innovatieve railproject in Frankrijk.

Meer dan 450 standhouders uit 16 verschillende landen laten innovaties zien op het gebied van rollend materieel, onderhoud, signallering, elektrificatie, meettechnologieën, reisinformatiesystemen, beveiliging van stations en treininterieur.

 Bezoekers kunnen zich laten rondleiden langs verschillende spoorlocaties in de regio zoals Eurotunnel en projecten van Alstom.

Innovatie in railvervoer

Daarnaast worden er diverse presentaties en seminars georganiseerd. Zo vertelt de Franse brancheorganisatie FIF voor het spoor over de toekomst van de Franse spoorindustrie. 

Ville, Rail and Transports leggen uit hoe de operationele kosten van het spoor teruggebracht kunnen worden. En SNCF geeft een presentatie over het belang van regionale MKB-bedrijven in de strategie voor het rollend materieel.

Verder wordt er een prijs uitgereikt voor de Franse regio die voor de meest innovatieve ontwikkelingen op het gebied van railvervoer heeft gezorgd. 

Ook zijn er tijdens het SIFER 2013 diverse netwerkbijeenkomsten voor railprofessionals.

Registratie

SIFER 2013 vindt plaats in het  Lille Grand Palais Exhibition Centre. De entreeprijs voor het driedaags railevent is 20 euro. Klik hier voor de registratie.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.