ondertekening, contract, station, Eindhoven

Heijmans bouwt nieuwe reizigerspassage Eindhoven

Bouwbedrijf Heijmans heeft de opdracht voor de bouw van de nieuwe reizigerspassage van het centraal station in Eindhoven binnengehaald. Heijmans en ProRail ondertekenden daarvoor donderdag het contract. De nieuwe passage zorgt ervoor dat de capaciteit van het station in Eindhoven meer dan verdubbeld. Het gaat om een contract ter waarde van 32 miljoen euro. In totaal wordt er 60 to 70 miljoen geïnvesteerd in de verbouwing van het station in Eindhoven.

De passage wordt 13 meter breed en wordt verbonden met de huidige tunnel. Aan beide zijden van de passage verrijzen winkels. In het contract is naast de bouw van de passage ook de aanleg van liften en roltrappen naar elk perron opgenomen. 
De voorbereidingen zijn al zichtbaar op het voorplein van het station. Ook is er al begonnen met kabel- en leidingwerk. De eerste grote werkzaamheden van Heijmans starten in maart wanneer de eerste schop voor de passage de grond in gaat.

Aanbesteding

Heijmans mag de bouw nu definitief uitvoeren nadat een Europese aanbestedingsprocedure is doorlopen. Naar verwachting is de reizigerpassage in 2016 klaar. In dat jaar zullen er dagelijks 115.000 mensen door de tunnel wandelen. Doordat de passage breder wordt, krijgen reizigers meer ruimte. Ook wordt het station een meer comfortabele plek om in- en uit te stappen.

Het verbreden van de stationspassage is een samenwerkingsproject tussen ProRail, NS en de gemeente Eindhoven. Het project wordt gefinancierd door het Rijk, NS, de gemeente Eindhoven en de provincie Noord-Brabant.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.