award, Nedtrain, Hago Railservices, FNV

NedTrain wint prijs voor schoonmaakcontract

NedTrain heeft de Best Practice Award 2012 gekregen voor de aanpak bij de uitvoering van een groot schoonmaakcontract. Het onderhoudsbedrijf won de prijs samen met schoonmaakbedrijf Hago Rail Services en FNV Bondgenoten voor het op een goede manier uitvoeren van marktwerking in de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

De organisaties hadden regelmatig overleg en verzorgen gezamenlijk de communicatie naar de werknemers. Ook maakten ze afspraken om de kwaliteit van de werkzaamheden en de arbeidsomstandigheden van de schoonmakers te verbeteren.

Schoonmakers informeren

NedTrain en Hago Railservices informeerden de schoonmakers onder meer door samen het blad ‘Samen vooruit!, samenwerken aan schone treinen’ uit te brengen. Eric de Kroon van NedTrain: “De schoonmaakbranche heeft verstand van schoonmaken. Ik als opdrachtgever niet. Maar ik wil niet ontzorgd worden. Ik wil het samen doen.” Hago Rail Services is verantwoordelijk voor de interne reiniging van alle drieduizend treinen van NS Reizigers in Nederland.

Kapi Lijfrock van FNV Bondgenoten: “Het wantrouwen van de schoonmakers is weggenomen doordat wij als schoonmakers erbij betrokken worden.” Sietske de Jong van Hago Railservices: “Wij steken in op het sociale aspect. Dat is voor ons belangrijk. Voor ons is het winnen van deze award een mogelijkheid om nog meer partners mee te krijgen.”

Marktwerking

De jury beoordeelde bedrijven op de toepassing van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassers-branche. Hierin staan voornemens en afspraken om de marktwerking in de schoonmaak- en glazenwassersbranche te stimuleren. De jury stelde vast dat drie organisaties hun ketensamenwerking op een praktische manier uitvoeren.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.