Onbemande helikopter controleert wisselverwarming

infrarood, camera

ProRail heeft de afgelopen weken een onbemande helikopter ingezet om de wisselverwarming op het spoor te controleren. Het gaat om een proef waarbij infraroodcamera’s opnames vanuit de lucht maakten. In de winterperiode kan sneeuw of strenge vorst ervoor zorgen dat wissels vastvriezen of verstopt raken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Onbemande helikopter controleert wisselverwarming”

Arco Sierts|25.01.13|15:26

Met alle respect hoor, maar dit riekt naar MacGyver technospeelgoed-innovatie. Zou het niet ietsje logischer en energie&milieuvriendelijker zijn om detectoren bij de wisselverwarming te installeren? Kennelijk zitten die er niet eens, anders had je dit speelgoed uberhaupt niet nodig…
Kortom dit ogenschijnlijk innovatieve droneverhaal zegt vooral iets over de huidige archaische stand van zaken, waarbij “mannetjes” kennelijk nog ter plaatse moeten gaan voor een “locale inspectie der wisselsch”.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onbemande helikopter controleert wisselverwarming | SpoorPro.nl

Onbemande helikopter controleert wisselverwarming

infrarood, camera

ProRail heeft de afgelopen weken een onbemande helikopter ingezet om de wisselverwarming op het spoor te controleren. Het gaat om een proef waarbij infraroodcamera’s opnames vanuit de lucht maakten. In de winterperiode kan sneeuw of strenge vorst ervoor zorgen dat wissels vastvriezen of verstopt raken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Onbemande helikopter controleert wisselverwarming”

Arco Sierts|25.01.13|15:26

Met alle respect hoor, maar dit riekt naar MacGyver technospeelgoed-innovatie. Zou het niet ietsje logischer en energie&milieuvriendelijker zijn om detectoren bij de wisselverwarming te installeren? Kennelijk zitten die er niet eens, anders had je dit speelgoed uberhaupt niet nodig…
Kortom dit ogenschijnlijk innovatieve droneverhaal zegt vooral iets over de huidige archaische stand van zaken, waarbij “mannetjes” kennelijk nog ter plaatse moeten gaan voor een “locale inspectie der wisselsch”.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.