Sneeuwvrij, maken, wissel, Amsterdam, sneeuw, winter

Honderden baanwerkers maken wissels sneeuwvrij

Honderden baanwerkers zijn dinsdagochtend aan het werk gegaan om wissels sneeuwvrij te houden en sneeuw van het spoor te ruimen. ProRail heeft door het hele land tachtig extra sneeuwploegen ingezet om ervoor te zorgen dat ondanks de hevige sneeuwval de treinen zo soepel mogelijk kunnen rijden.

Ook staan hulplocomotieven paraat om eventuele gestrande treinen snel weg te halen. Naast de extra sneeuwploegen zijn 15 flexibele storingsploegen van ProRail aan het werk om eventuele technische storingen te verhelpen.

Wisselstoring

Ondanks de inzet van extra mankracht kan het soms even duren voordat een wisselstoring is hersteld. Dit komt omdat er strenge veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen bij het herstel van een storing op het spoor. Tussen Breda en Lage Zwaluwe kampte de NS dinsdagochtend met wisselstoringen.

Door de aangepaste dienstregeling is er meer lucht op het spoor, stelt de NS. Daardoor is de kans dat de treindienst beheersbaar blijft groter en meer voorspelbaar voor de reiziger.

Aangepaste dienstregeling

NS rijdt sinds dinsdagochtend een aangepaste dienstregeling. Daardoor rijden op veel trajecten minder sprinters en intercity’s. In totaal zou het om 18 procent minder treinen gaan. Daardoor ontstaat er volgens de vervoerder minder filevorming op het spoor en wordt de kans kleiner dat het treinverkeer vastloopt.

Niet alleen het treinverkeer heeft last van het winterse weer. Met meer dan duizend kilometer file is het de drukste ochtendspits ooit in Nederland. Ook op Schiphol zijn vertragingen gemeld.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.