Hans de Regt, directeur, DeltaRail, adviesbureau, spoorbranche

Onderzoeksbureau DeltaRail heet voortaan Plurel


DeltaRail gaat de activiteiten uitbreiden met een calamiteitendienst. Daarbij geeft het onderzoeks- en adviesbureau voor rail- en andere bewegende systemen advies bij incidenten. Verder gaat DeltaRail sinds 1 januari 2013 verder onder de naam Plurel.

Het bedrijf splitste zich in juli 2012 al af van het Britse moederconcern DeltaRail Group. Plurel doet onderzoek naar railsystemen en geeft daarbij advies. Plurel werkt voor diverse grote en kleine vervoersbedrijven in Nederland.

Railactiviteiten

De railactiviteiten van het technisch onderzoeksbureau blijven hetzelfde alleen wordt de soorten diensten uitgebreid. Naast het aanbieden van calamiteitendiensten aan spoorbedrijven wil het bedrijf ook voor andere branches gaan werken.

Directeur Hans de Regt: “Ons bedrijf is gezond en groeit, zowel in de dienstverlening aan onze vertrouwde railpartners als in nieuwe branches. Om onze groeiambitie gericht vorm te geven, hebben we samen met onze medewerkers vastgesteld hoe wij onze klanten nog beter kunnen helpen.”

Rollend materieel en infrastructuur

Plurel is door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) officieel erkend als Keuringsinstantie van rollend materieel en infrastructuur. De vijf vakgebieden van Plurel zijn mechanica, materiaalkunde, tribotechniek, kalibratie en elektrotechniek.

Het onderzoeksbureau- en adviesbureau werd oorspronkelijk in 1911 als keuringsbureau voor de Staatsspoorwegen (later de NS) opgericht. Het bedrijf veranderde daarna diverse malen van naam en locatie. Bij de verzelfstandiging van de NS in 1995 werd het bedrijf verkocht aan AEA Technology uit Engeland.

DeltaRail

In 2006 ging het bedrijf verder als de DeltaRail Group, met als Nederlandse vestiging DeltaRail. DeltaRail ging onder leiding van Hans de Regt in juli 2012 zelfstandig verder. Op 1 januari 2013 werd de onderneming naar Plurel omgedoopt.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.