Denderende Banen, banensite

Spoorsector lanceert nieuwe banensite

De spoorsector heeft woensdag de nieuwe website Denderendebanen.nl gelanceerd. Daarmee moet de komende jaren een tekort aan goed gekwalificeerd, technisch en rijdend personeel worden opgevangen. Er is sprake van vergrijzing en de huidige instroom van jonge mensen is beperkt.

Om het verloop uit de sector op te vangen en de aanwezige kennis te behouden willen de bedrijven in de railsector weer een aantrekkelijke werkgever worden. Een aantal bedrijven besloot daarom een gezamenlijke website te maken, als onderdeel van een arbeidsmarktgerichte imagocampagne. Zij doen dit gezamenlijk binnen het kennisplatform Railforum. Deelnemende bedrijven zijn onder meer Verebus, Railinfra Solutions, Bam Rail, Movares, GVB, Asset Rail, Strukton Rail en Siemens.

Vacatures en stages

Met informatie over bedrijven in de railsector, enthousiaste verhalen van medewerkers, vacatures en opleidingen brengt Denderendebanen.nl de sector op een positieve manier onder de aandacht. De website is voor het vinden van vacatures en stages en wat je met verschillende opleidingen in de railsector kunt doen.

De website richt zich voornamelijk op jonge mensen die nog niet werkzaam zijn in de sector en hun beroepskeuze nog gaan maken. Daarnaast verlaagt het de drempel om in contact te komen met railgerelateerde bedrijven.

Railforum

Railforum is al 20 jaar het onafhankelijke kennisplatform voor de brede railsector. Zo’n 85 bedrijven, organisaties en overheden zijn bij Railforum aangesloten. De activiteiten van Railforum hebben als doel het maatschappelijk en economisch rendement van het spoorvervoer in Nederland te vergroten. Railforum streeft naar kennisuitwisseling en stimuleert innovatie.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.