Rob Mooren, directeur, Arcadis

Ingenieursbureau Arcadis viert 125-jarige bestaan

Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis bestaat 125 jaar. Het bedrijf met het Nederlandse hoofdkantoor in Arnhem begon oorspronkelijk klein als de Nederlandse Heidemaatchappij. Inmiddels telt het bedrijf maar liefst 21.000 medewerkers over de hele wereld. Directeur Rob Mooren blikt in een tv-verslag van Omroep Gelderland terug op 125 jaar Arcadis.

Arcadis houdt zich bezig met diverse spoorprojecten. Het bedrijf is medeverantwoordelijk voor de realisatie en het ontwerp van diverse stations en (ondergrondse) haltes, en andere knooppunten voor openbaar vervoer in Nederland.

Spoorprojecten

Het bureau was betrokken bij de aanleg van de HSL, de Hanzelijn en de Betuweroute. Ook is Arcadis betrokken bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn, een nieuw onderdeel van het Amsterdamse metronetwerk. Arcadis is van oudsher de adviseur van spoorbeheerder ProRail.

Klik hier om het filmpje van Omroep Gelderland te bekijken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ingenieursbureau Arcadis viert 125-jarige bestaan | SpoorPro.nl
Rob Mooren, directeur, Arcadis

Ingenieursbureau Arcadis viert 125-jarige bestaan

Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis bestaat 125 jaar. Het bedrijf met het Nederlandse hoofdkantoor in Arnhem begon oorspronkelijk klein als de Nederlandse Heidemaatchappij. Inmiddels telt het bedrijf maar liefst 21.000 medewerkers over de hele wereld. Directeur Rob Mooren blikt in een tv-verslag van Omroep Gelderland terug op 125 jaar Arcadis.

Arcadis houdt zich bezig met diverse spoorprojecten. Het bedrijf is medeverantwoordelijk voor de realisatie en het ontwerp van diverse stations en (ondergrondse) haltes, en andere knooppunten voor openbaar vervoer in Nederland.

Spoorprojecten

Het bureau was betrokken bij de aanleg van de HSL, de Hanzelijn en de Betuweroute. Ook is Arcadis betrokken bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn, een nieuw onderdeel van het Amsterdamse metronetwerk. Arcadis is van oudsher de adviseur van spoorbeheerder ProRail.

Klik hier om het filmpje van Omroep Gelderland te bekijken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.