BAM legt nieuwe spoorlijn in Schotland aan

BAM heeft de opdracht gekregen voor de aanleg van de nieuwe Borders Railway in Schotland. BAM maakt het ontwerp en bouwt de nieuwe spoorlijn die in 2015 operationeel moet zijn. De waarde van het contract is 270 miljoen euro.

De Borders Railway maakt het voor passagiers na meer dan veertig jaar weer mogelijk om per spoor van Edinburgh via Midlothian naar Tweedbank te reizen. BAM kreeg de opdracht toegewezen door de Britse netwerkbeheerder Network Rail, die bij dit project optreedt namens de Schotse regering.

Stations

De spoorlijn is bijna vijftig kilometer lang en gaat langs drie bestaande stations en zeven nieuwe (in Shawfair, Eskbank, Newtongrange, Gorebridge, Stow, Galashiels en Tweedbank). BAM werkt vanuit locaties in in Fountainhall, Tweedbank en Monktonhall aan de spoorlijn.

De Borders Railway biedt een snel en efficiënt alternatief voor het overbelaste lokale wegennet. De reistijd van Tweedbank naar Edinburgh Waverley zal minder dan een uur bedragen. Naar verwachting vormt de spoorweg een belangrijke stimulans voor de economische en sociale ontwikkeling van de regio.

Investeringsprogramma

BAM Nuttall, met het hoofdkantoor in het Engelse Camberley, voert de werkzaamheden samen met BAM Rail en BAM Contractors uit.

De aanleg van de Borders Railway vormt een belangrijk onderdeel van het investeringsprogramma van de Schotse overheid ter verbetering van de vervoersinfrastructuur om duurzame economische groei voor Schotland te bereiken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.