Aanleg, spoor, bouw, rails, aannemer, werkzaamheden

Spoorverdubbeling bij Utrecht afgerond

In Utrecht zijn afgelopen weekend twee nieuwe sporen aangesloten richting Driebergen-Zeist. Daarmee is de spoorverdubbeling rond Utrecht afgerond.

In oktober werden al twee sporen richting Den Bosch aangesloten. De werkzaamheden bestonden afgelopen weekend uit het storten van ballast, het zagen van van spoorstaven en het installeren van bovenleidingen. Daarna is het oude spoor opgebroken en vernieuwd.

Randstadspoor

ProRail werkt sinds 2005 aan het project Randstadspoor. Randstadspoor is een uitgebreid spoornet in de regio Utrecht. Tussen Vleuten en Houten worden de sporen verdubbeld en nieuwe stations gebouwd.

Met Randstadspoor kunnen reizigers dichter bij huis en vaker op de trein stappen. Voor Randstadspoor wordt in totaal 80 kilometer nieuw spoor drie keersporen, twee dive-unders en zeven nieuwe stations aangelegd. Een dive-under is een kunstwerkt dat onderdeel uitmaakt van infrastructuur. Het is een korte spoortunnel die onder meerdere rijbanen of sporen doorgaat.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

4 reacties op “Spoorverdubbeling bij Utrecht afgerond”

wim barmentloo|26.11.12|09:32

Het is nog niet afgerond. Aan de westkant van de oude stad over de voormalige A2 en AdamRijnkanaal naast de gele brug bij de koffieknoop wacht men nog steeds op een nieuwe brug. Pas dan kan ook dat deel bestaan uit 4 sporen.

Erik Rhebergen|26.11.12|09:37

Utrecht zuidzijde tot aan Houten is pas in het najaar van 2015 klaar.

Erik Rhebergen|26.11.12|09:39

Voor zover mij bekend… meer info op http://www.prorail.nl

Thierry Noorbergen|19.12.12|23:01

Wordt het spoor in de toekomst vanaf Houten naar Geldermalsen verdubbeld of blijft het alleen tussen Woerden en Houten-Castellum? Ik lees hier nergens iets over, maar het zou mij wel logisch lijken, tenzij de extra sprinters alleen tussen Woerden en Houten-Castellum rijden en steeds terug rijden langs Utrecht-CS.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.