Reizigerspassage, Rotterdam Centraal

Opening van reizigerspassage station Rotterdam Centraal

De reizigerspassage van station Rotterdam centraal is zaterdag officieel geopend. In de reizigerspassage zijn diverse winkels gevestigd zoals een broodjeszaak, Starbucks, AH to go en Dudok Patisserie. De nieuwe passage is zes keer zo breed als de oorspronkelijke doorgang.

Het project in Rotterdam is de grootste stationsverbouwing in Nederland sinds het bestaan van de spoorwegen. Reizigers namen zaterdag het eerste deel van het vernieuwde station in gebruik.

Opening

De reizigerspassage werd geopend door de Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu, Patrick Buck, directeur Projecten van ProRail en de directievoorzitter NS Stations Michiel Noy.

Omdat het treinverkeer is toegenomen, zijn bestaande stations uit hun jasje gegroeid. Daarom komt nu op tal van stations meer ruimte en comfort voor reizigers, om de groei van het treinverkeer nu en in de toekomst te faciliteren. Rotterdam centraal is één van de eerste stations die wordt opgeleverd.

Vervoersknooppunt

Rotterdam Centraal is nu al een belangrijk vervoersknooppunt met nationale en internationale treinverbindingen waar per dag 110.000 reizigers gebruik van maken. Dat zullen er in 2025 ongeveer 320.000 zijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.