ondertunneling Bilthoven, ProRail

Plaatsing spoordekken onderdoorgang Bilthoven

De eerste spoordekken van de nieuwe onderdoorgang op de Soestdijkseweg in Bilthoven worden aanstaand weekend geplaatst. Het tweede deel volgt op 3 en 4 november. De voetgangersbrug is in het op 27 en 28 oktober afgesloten en in beide weekenden geldt een aangepaste dienstregeling. In het weekend van 3 november zijn de werkzaamheden voor iedereen op de voet te volgen.

De spoordekken zijn de afgelopen maanden voorgebouwd op locatie door aannemer Heijmans. De 640 ton wegende dekken worden heel langzaam op hun definitieve plek geschoven. Dit is een precies karwei, het gebeurt voorzichtig en neemt naar verwachting vijf uur in beslag.

Bouw ligt op schema

De dekken vormen straks het dak van de 200 meter lange onderdoorgang voor snelverkeer. In het weekend van 3 en 4 november nodigt ProRail belangstellenden uit om de werkzaamheden van dichtbij te komen bekijken. Dit kan vanaf de voetgangersbrug die bereikbaar is vanaf het P+R terrein. De werkzaamheden beginnen op zaterdag 3 november om 18.00 uur.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu gaf in juni van dit jaar het startsein voor de bouw van de onderdoorgang Soestdijkseweg. Het project ligt goed op schema en wordt volgend jaar opgeleverd. In 2014 begint ProRail aan de bouw van de onderdoorgang Leijenseweg in Bilthoven. De twee overwegen zijn dan uit het straatbeeld verdwenen.

Bereikbaarheid

De bouw van de twee onderdoorgangen is onderdeel van het project Bilthoven Bouwt. In de periode 2011-2018 wordt het centrum van Bilthoven gemoderniseerd en wordt het spoor op twee plaatsen ondertunneld. Dat is nodig om de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in en rond het centrum te verbeteren. Er is behoefte aan meer winkels en voorzieningen, de bereikbaarheid moet worden verbeterd en de kwaliteit van de openbare ruimte heeft een impuls nodig.

Aankomend weekend en het weekend van 3 en 4 november blijft het reizen per trein vanaf station Bilthoven mogelijk. De dienstregeling wordt wel aangepast.

 

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Plaatsing spoordekken onderdoorgang Bilthoven”

Michiel van den Anker|28.10.12|13:44

2018 …

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.