laswerk

Opleiding voor spoorlassers start in Maarssen en Utrecht

De lasschool Rail Lasopleidingen Nederland (RLN) is opgericht in Maarssen en Utrecht. De opleiding is een samenwerking tussen Strukton Rail en VolkerRail. Bij de bedrijven werken veel spoorlassers en daarom is het interessant om in deze opleiding te investeren.

Spoorlassers moeten een speciaal spoorlasdiploma behalen om aan de eisen van spoorbeheerder ProRail te voldoen. Vanwege het relatief kleine aantal spoorlassers in Nederland is het voor een regulier opleidingsinstituut niet rendabel om daarvoor een opleiding te organiseren. Strukton Rail en VolkerRail beschikken over de kennis, expertise en hulpmiddelen die nodig zijn voor de lasschool.

Audit

Rail Lasopleidingen Nederland is door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) erkend om de opleiding te geven waarbij het door ProRail vereiste diploma kan worden behaald. RLN is op 9 oktober formeel geaudit door het NIL, de door de overheid aangewezen keuringsinstantie die lasopleidingen in Nederland toetst en erkent.

RLN wordt binnenkort formeel erkend als het officiële opleidingsinstituut voor raillassers in Nederland. De volledige opleiding heeft een doorlooptijd van zes weken. Daarnaast verzorgt de RLN de driejaarlijkse her-certificering van spoorlassers. Het gaat daarbij om ongeveer vijftig tot zestig lassers per jaar. Voor de hercertificering staat normaal gesproken een dag per lasproces.

 

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.