Virgin Rail

Britse overheid stopt aanbesteding van 7,5 miljard euro

De Britse overheid heeft de aanbesteding van een spoorcontract van zes miljard pond (7,5 miljard euro) stopgezet nadat bleek dat er fouten waren gemaakt in het biedingsproces. Het gaat om de exploitatie van de spoorlijn West Coast Main Line. Dit spoortraject loopt van Londen via Birmingham, Manchester en Liverpool naar Glasgow. De exploitatie is voor een jaar.

Het transportbedrijf Firstgroup had het in eerste instantie contract gewonnen, zo meldt Z24.nl. Er werden echter fouten ontdekt in de manier waarop het contract door de overheid is aanbesteed. De overheid besloot om de aanbesteding over te doen.

Fouten in aanbesteding

Virgin Rail was naar de rechter gestapt omdat het bedrijf vond dat de aanbesteding niet goed was verlopen. Virgin Rail was in de race voor het contract en exploiteert het traject op dit moment. West Coast Main Line is de drukste treinroute van Groot-Brittannië.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.