Eurailscout

SNCF neemt belang van 50 procent in Eurailscout

Het Franse spoorwegbedrijf SNCF neemt een belang van vijftig procent in het Europool, de moedermaatschappij van Eurailscout. SNCF neemt de aandelen over van het Duitse GSG Knape. Strukton blijft in het bezit van de overige vijftig procent.Eurailscout is gespecialiseerd in de inspectie van railinfrastructuur met speciale meet- en inspectietreinen. De jaarlijkse omzet van Eurailscout is 17 miljoen euro. Eurailscout is op dit moment actief in Nederland, België, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en Italië.

Monitoring railnetwerk

Door de overname kunnen SNCF en Strukton Rail hun expertise in Europa combineren. Zij willen samen de monitoring van het Europese railnetwerk verder verbeteren. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Eurailscout is Europese marktleider in Europa op het gebied van meten en monitoring. Het bedrijf meet en monitort het spoor in meer dan zes landen.

Verder ontwikkelen meettreinen

Aike Schoots, CEO van Strukton Rail: “De samenwerking tussen SNCF en Strukton betekent een belangrijke stap voorwaarts in het verder ontwikkelen en toepassen van meettreinen en datamanagementtechnologie. Dit stelt ons in staat de kwaliteit, veiligheid, kosteneffectiviteit en transparantie van het spoornetwerk verder te verbeteren. En levert uiteindelijk voordelen op voor de treinreiziger en goederenvervoerder.”

De monitoring van railinfrastructuur vindt plaats met meetsystemen geïnstalleerd op speciale treinen. De samenwerking tussen SNCF en Strukton Rail richt zich op de inspectie van het traditionele spoornetwerk en niet op hogesnelheidslijnen.

 

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.