Hanzelijn, miniatuurspoorlijn, Miniworld Rotterdam

Miniatuurversie van Hanzelijn te zien in Rotterdam

De spoorlijn Hanzelijn is sinds donderdag te bewonderen in Miniworld Rotterdam. Spoorbeheerder ProRail en Miniworld openden samen met ruim honderd kinderen uit de Hanzelijn-steden Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle de miniatuurspoorlijn van tachtig meter. De daadwerkelijke Hanzelijn van vijftig kilometer wordt op 6 december 2012 geopend.

De Hanzelijn verbindt de Randstad met Noord- en Noordoost-Nederland. Miniworld Rotterdam laat samen met ProRail de miniatuurversie van de spoorlijn zien. De miniatuurversie maakt het mogelijk dat bezoekers de Hanzelijn in een oogopslag kunnen zien en kunnen leren hoe de nieuwe spoorlijn is ontwikkeld.

Originele bouwtekeningen

Miniworld Rotterdam startte in januari 2012 in nauwe samenwerking met ProRail aan de bouw van de miniatuurversie. De stationsgebouwen van Lelystad, Kampen, Dronten en Zwolle, de Drontermeertunnel en de Hanzeboog (die nieuwe spoorbrug over de IJssel) zijn door Miniworld Rotterdam exact in miniatuur nagebouwd aan hand van originele bouwtekeningen.

De miniatuurversie van  de Hanzelijn heeft dag- en nachtverlichting. Alle treinen worden volautomatisch bestuurd.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.