Werkzaamheden Schipholtunnel, ProRail

Voor de derde maal loos brandalarm in Schipholtunnel

Een machinist heeft dinsdagochtend opnieuw melding gedaan van een rook- en brandlucht in de Schipholtunnel. Daardoor werd het treinverkeer uit veiligheidsoverwegingen enkele uren stilgelegd. Ook maandag werd er twee keer een brandalarm gegeven. In alle drie de gevallen bleek het om loos alarm te gaan.

Woordvoerder Michael Haighton van ProRail: “De brandweer heeft de Schipholtunnel geïnspecteerd en geen brand aangetroffen. Daarvoor zijn warmtemeters gebruikt. De oorzaak kon daarbij niet worden gevonden.”

Opwervelende stof

Bij de inspecties is ook gekeken of treinen door luchtverplaatsing voor opwervelende stof hebben gezorgd. Dat lijkt niet het geval. Het stof is nogmaals met een schoonmaakmachine verwijderd.

“We gaan nu onderzoek doen naar de waarneming van de machinisten en uitzoeken hoe het kan dat er drie keer alarm werd geslagen”, stelt Haighton. ProRail stelt dat de meldingen van de machinisten met het oog op de veiligheid zeer serieus worden genomen.

Camerabeelden

Zo worden de camerabeelden van station Schiphol bekeken. Ook worden de treinstellen die in de tunnel reden gecontroleerd op mankementen. De tunnel wordt dinsdag nogmaals uitvoerig gecontroleerd.

Marieke van Gompel

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.