Rails

Asian Development Bank investeert in spoorwegsysteem Bangladesh

De Asian Development Bank (ADB) heeft een lening van 150 miljoen dollar aan Bangladesh Railway (BR) verstrekt om de capaciteit, efficiëntie en veiligheid van de spoorwegen in het land te verbeteren.

De lening wordt gebruikt om het dubbelspoor van 64 kilometer tussen Tongi en Bhairad Bazar te realiseren. Het geld wordt verder ingezet voor het verbeteren van de signalering bij elf stations tussen Darshana en Ishurdi. 

Op de spoorlijn tussen Darshana en Sirajganj Bazar wordt er gewerkt aan emplacementen en bochten.

Goederenvervoer neemt toe

Volgens directeur Teresa Kho van de ADB-vestiging in Bangladesh zal door de hervormingen en ontwikkelingen van de infrastructuur het goederenvervoer met tien procent toenemen. Daarnaast neemt het aantal dagelijkse treinen tussen Tongi en Bhairab Bazar met 25 procent toe tot 2020.

De lening maakt onderdeel uit van een financiering van 430 miljoen dollar die door de regering en de ADB zijn overeengekomen voor de renovatie van het gehele spoorwegsysteem, zo schrijft railway-technology.com.

Kosten export daalt

De renovatie van het spoorwegsysteem zal ervoor zorgen dat de kosten van de grootschalige export van het land, waaronder kleding, daalt. Daarnaast moet het opgeknapte spoorwegsysteem de druk op het overbelaste wegennet in het Bangladesh verminderen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.