Spoorwissel, rails, spoor

Nieuwe sporen en wissels voor emplacement Enschede

Een aannemerscombinatie van VolkerRail en MNO Vervat Beton gaat in opdracht van ProRail in de zomer van 2013 de sporen en wissels op het emplacement Enschede vernieuwen. Movares gaat de nieuwe installatie voor de treinbeveiliging van het emplacement leveren. 

De sporen en wissels zijn aan vervanging toe. Ook komen er twee intercityperrons en -sporen. Nu is er maar één. Dankzij de nieuwe sporenlay-out hoeft er ‘s nachts straks minder gerangeerd te worden en kunnen treinen rechtstreeks vanaf een opstelspoor naar de wasstraat, zonder het hele emplacement over te steken.

Voegloos

De nieuwe sporen en wissels worden voegloos aangelegd, waardoor de geluidshinder afneemt.

Vanwege de werkzaamheden wordt station Enschede van 6 juli tot 18 augustus 2013 gesloten voor treinverkeer. NS en DB Regio regelen vervangend busvervoer in die periode.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.