Strukton kantoor in Utrecht

Strukton Rail neemt belang in A1 Elektronics

Strukton Rail heeft een belang van vijftig procent verworven in A1 Elektronics in Almelo. De andere vijftig procent is in handen van het huidig management. Dat heeft Strukton Rail bekendgemaakt.

A1 Electronics maakt vanuit deze nieuwe eigenarenstructuur een doorstart onder leiding van de huidige directeur Rudy Oude Vrielink.

Faillissement

A1 Electronics maakte onderdeel uit van de V4 Groep. Door externe omstandigheden binnen de V4 Groep werd het bedrijf op 25 juli 2012 failliet verklaard. A1 Electronics BV heeft een gezonde bedrijfsvoering en altijd winstgevend gedraaid. Het vooruitzicht is dan ook dat 2012 winstgevend zal worden afgesloten.

“De onderdelen van A1 Electronics zijn voor Strukton Rail van strategisch belang”, zegt Aike Schoots, CEO van Strukton Rail. “Wij gebruiken de printplaten en de elektrische en elektronische componenten in treinsystemen. Door deze aankoop blijft de kwaliteit hiervan geborgd.”

Ontwikkeling en bouw van spoorsystemen

Strukton Rail ontwikkelt, bouwt, installeert en onderhoudt spoorsystemen met als doel het spoor optimaal beschikbaar, betrouwbaar, veilig en meetbaar te maken. Strukton Rail is actief in vijf landen van Europa. Er werken 3.200 medewerkers.

A1 Electronics houdt zich bezig met assemblage van elektronische printpanelen en complete producten en als aparte discipline reparatie voor derden. De onderneming werkt voor klanten die voornamelijk opereren in de industriële, medische en transportsector, verkeerssystemen, lichtkranten en communicatietechnologie. A1 Electronics heeft 22 medewerkers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.