Strukton Rail haalt opdracht station Den Bosch binnen

Strukton Rail gaat de bovenbouw van het project Sporen in Den Bosch uitvoeren. Dat heeft het bouwconcern bekendgemaakt. O

nderdeel van het project zijn het gehele spoorsysteem inclusief spoorbouw, bovenleiding, beveiliging, wisselverwarming, stationskap en verlenging van de perrons.

Strukton Rail zorgt voor de engineering en de uitvoering. Het bouwconcern begint aan het einde van de zomer van 2012 met het plaatsen van een noodperron en onder meer met het vernieuwen van de sporen, wissels, het perron en de perronkap. Heijmans schuift in de zomer van 2013 twee nieuwe betonbruggen in over de Dieze. Op deze betonbruggen legt Strukton daarna nieuw spoor aan.

Werkzaamheden

In het voorjaar van 2014 sluit Strukton de nieuwe sporen aan de centrumzijde van het station aan. In de tussenliggende perioden wordt het spoorsysteem vernieuwd. Het project zal naar verwachting in de zomer van 2014 afgerond zijn.

Strukton zal een groot deel van het beton, staal, ijzer en koper dat vrijkomt bij de werkzaamheden hergebruiken. Het projectteam gaat vanuit de vestiging van Strukton Rail Equipment in Den Bosch werken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.