Aannemer Spitzke

Spitzke gaat spoor tussen Sauwerd en Delfzijl vernieuwen

Het spoor tussen Sauwerd en Delfzijl wordt de komende maanden grootschalig vernieuwd. Aannemer Spitzke gaat in opdracht van ProRail met speciale werktreinen de dwarsliggers, spoorstaven en ballast vervangen. Ook overwegen, wissels en het spoor op bruggen krijgen een onderhoudsbeurt. Dat meldt ProRail vrijdag.

‘Vernieuwingstrein’

Met een ‘vernieuwingstrein’ wordt van 17 tot en met 20 mei ruim vijf kilometer spoor weggehaald en tegelijkertijd vernieuwd. Het gaat om de dwarsliggers en de spoorstaven tussen Sauwerd en Bedum en tussen Stedum en Appingedam.

Van 17 tot en met 20 mei wordt een RPM-werktrein ingezet. Met dit type werktrein worden de steentjes tussen de spoorstaven en de dieper gelegen onderbaan vernieuwd. Daarbij wordt het al eerder vernieuwde spoor opgetild.

Overwegen

De constructie van het spoor en wegen wordt op tien overwegen op het traject vernieuwd. Volgens ProRail kan door deze vernieuwing het trein- en wegverkeer elkaar de komende tijd weer soepel kruisen.

Vanwege het werk met de kettinghor is er van 31 mei tot en met 3 juni een buitendienststelling gepland. Later in het jaar volgen nog een weekend in augustus en een in september. Voor omwonenden en reizigers zullen de werkzaamheden hinder veroorzaken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.