ProRail plaatst tunneldek onder spoor Oss

Komend weekend schuift ProRail in Oss een tunneldek op zijn plaats. Voor belangstellenden is er een tribune neergezet om het schouwspel op zaterdag en zondag te kunnen bekijken.

De tunnel van 16 meter lang, 31 meter breed en 6,5 meter hoog is de afgelopen maanden al op locatie gebouwd door aannemer BAM. Het tunneldek weegt 2,5 miljoen kilo. Het werk begint zaterdagochtend vroeg met het openbreken van het spoor en het uitgraven van de spoorbaan. Daarna wordt de tunnel op zijn plaats geperst met vijzels. Dat gebeurt met een verwachte perssnelheid van 1 meter per uur. De te overbruggen afstand is 17 meter. Zondag heeft ProRail gereserveerd voor het terugbouwen van het spoor.

De nieuwe onderdoorgang is onderdeel van de N329, ook bekend als de Weg van de Toekomst, die wordt gebouwd in opdracht van de gemeente Oss. De bestaande weg wordt niet alleen verbreed, maar krijgt ook een duurzaam karakter. Zo komen er zonnepanelen dicht langs de weg. Als gevolg van de werkzaamheden rijden er op zaterdag en zondag geen treinen tussen Oss en Nijmegen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail plaatst tunneldek onder spoor Oss | SpoorPro.nl

ProRail plaatst tunneldek onder spoor Oss

Komend weekend schuift ProRail in Oss een tunneldek op zijn plaats. Voor belangstellenden is er een tribune neergezet om het schouwspel op zaterdag en zondag te kunnen bekijken.

De tunnel van 16 meter lang, 31 meter breed en 6,5 meter hoog is de afgelopen maanden al op locatie gebouwd door aannemer BAM. Het tunneldek weegt 2,5 miljoen kilo. Het werk begint zaterdagochtend vroeg met het openbreken van het spoor en het uitgraven van de spoorbaan. Daarna wordt de tunnel op zijn plaats geperst met vijzels. Dat gebeurt met een verwachte perssnelheid van 1 meter per uur. De te overbruggen afstand is 17 meter. Zondag heeft ProRail gereserveerd voor het terugbouwen van het spoor.

De nieuwe onderdoorgang is onderdeel van de N329, ook bekend als de Weg van de Toekomst, die wordt gebouwd in opdracht van de gemeente Oss. De bestaande weg wordt niet alleen verbreed, maar krijgt ook een duurzaam karakter. Zo komen er zonnepanelen dicht langs de weg. Als gevolg van de werkzaamheden rijden er op zaterdag en zondag geen treinen tussen Oss en Nijmegen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.