ProRail

ProRail plaatst damwanden voor station Maastricht-Noord

ProRail plaatst in het weekeinde van 31 maart en 1 april damwanden voor de nieuwe onderdoorgang bij het toekomstige station Maastricht-Noord. Ook gaan er fundatiepalen de grond in en worden er keerwanden geplaatst. 

De spoorbeheerder bouwt het toekomstige station in opdracht van de provincie Limburg. Het komt te liggen ter hoogte van de Meerssenerweg en Mariënwaard, vlakbij bedrijventerrein Beatrixhaven. Bouwbedrijf BAM Civiel bouwt hier twee perrons met een lengte van elk 120 meter. Het station kost 9 miljoen euro.

De werkzaamheden aan het nieuwe halte zijn in januari gestart; de oplevering staat gepland voor eind dit jaar. Het station wordt onderdeel van de lijn Maastricht-Kerkrade en is na Maastricht Centraal en Maastrict Randwyck het derde treinstation van de stad.

In verband met de werkzaamheden van komend weekeinde rijden er zaterdag en zondag geen treinen tussen tussen Maastricht en Sittard. Ook is er geen treinverkeer mogelijk tussen Maastricht en Valkenburg.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.