Twee miljoen voor invoering en test ERTMS op Betuweroute

Nederland krijgt twee miljoen euro van de Europese Unie (EU) voor het invoeren en testen van het Europese spoorbeveiligingssysteem ERTMS op het derde spoor van de Betuweroute.

Dat werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van Europese transportministers in Brussel over de toekomst van het Europese subsidieprogramma Trans-European Transport Netwerk (TEN-T). Het toegekende bedrag van twee miljoen hoort bij een subsidiepakket van TEN-T, dat beoogt transport over water, spoor, weg of via de lucht binnen de EU te bevorderen.

Het stelt Nederland in totaal maximaal 31,4 miljoen euro ter beschikking voor in totaal zeven infrastructuurprojecten. Ook profiteert Nederland van de subsidies voor een aantal internationale spoorprojecten. Zo worden studies naar de invoering van nieuwe techniek op het spoor gesteund met 6,5 miljoen euro.

Wanneer de gelden worden toegekend, is niet bekendgemaakt.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.