Strukton Rail en ProRail plaatsen langste overweg ooit

Aannemer Strukton Rail en spoorbeheerder ProRail hebben op zondag 25 maart in Zoeterwoude de langste Zware Overweg op Maat (ZOOM) ooit geplaatst. De 36 meter lange overweg is geïnstalleerd ter hoogte van de Burgemeester Smeetsweg bij bedrijventerrein Grote Polder.

Hij is gemaakt en geleverd door voestalpine Railpro in samenwerking met Spanbeton en bestaat uit twee betonnen overwegplaten die elk 113 ton wegen. De extra zware overweg is volgens ProRail een duurzame oplossing voor het vele vrachtverkeer dat er dagelijks overheen rijdt.

De ZOOMs zijn door middel van een speciale hijsmethode met kranen van BKV op hun plek getild. Door deze nieuwe methode was het niet nodig de bovenleiding te verplaatsen. De ZOOM werd langs de bovenleiding in de baan gebracht.

De werkzaamheden werden uitgevoerd in het kader van een robuust spoor in Nederland.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.