Goederentrein station Venlo

ProRail pakt geluidsoverlast bij spoor Hilversum aan

Het traject Amsterdam – Amersfoort gaat deel uitmaken van een proef om geluidsoverlast in bochten en emplacementen terug te dringen.

Spoorbeheerder ProRail verwacht met de toevoeging van dit traject aan de proef, die tot dusver succesvol is gebleken, dat de geluidsoverlast voor de omgeving bij het spoor in Hilversum ter hoogte van de boog richting Amersfoort wordt teruggedrongen. Die overlast ontstaat door het contact tussen treinwielen en spoorstaven. De proef moet in september gaan plaatsvinden. De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels gestart.

Overlast

In Hilversum ervaart de omgeving overlast van het geluid dat ontstaat als treinverkeer de boog richting Amersfoort passeert. De gemeente Hilversum en omgeving hebben ProRail verzocht deze overlast aan te pakken, zo schrijft de Gooi- en Eemlander. Eerdere initiatieven van ProRail op het traject Amsterdam – Amersfoort hebben niet geleid tot een gewenste vermindering van het piepende geluid.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.