Utrecht wil onderzoek naar haalbaarheid raildistributiecentrum

De gemeente Utrecht wil een onderzoek naar de haalbaarheid van een raildistributiecentrum op industrieterrein Lage Weide. Dat staat in de langtermijnvisie ‘Lage Weide en het Klooster’. Het distributiecentrum moet de gewenste uitbreiding van het goederenvervoer over water en per spoor mogelijk maken.

Doel is de regionale economie en de concurrentiepositie van beide havens in de provincie Utrecht een impuls te geven. Het Utrechts college van burgemeester en wethouders heeft voor de uitvoering van deze maatregelen € 585.000 over.

De studie ‘Lage Weide en het Klooster’ geeft een beeld van de ontwikkelingen in het goederentransport. Ook beschrijft het hoe Lage Weide en het nog te ontwikkelen havendeel op bedrijventerrein ‘Het Klooster’  in Nieuwegein op die ontwikkelingen kunnen inspelen en samenwerken.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.