Nieuw spoorviaduct Utrecht 10 centimeter verzakt

Het in aanbouw zijnde spoorviaduct over de Bleekstraat in Utrecht is vrijdagochtend tien centimeter verzakt. Bij het betonstorten is iets fout gegaan, meldt ProRail. Wat precies wordt momenteel onderzocht. Het viaduct zou niet op instorten staan.

Door de verzakking heeft de politie de Bleekstraat ter hoogte van het viaduct afgesloten. Hoe lang de afsluiting gaat duren, is nog niet bekend. Het beton moet eerst zijn uitgehard om een prognose te kunnen maken. Daarna kan ook worden vastgesteld wat de schade is en wat de kosten daarvan zijn.

Herstelwerkzaamheden

ProRail verwacht maandag meer duidelijkheid, maar volgens een woordvoerster van het bedrijf gaan de hestelwerkzaamheden sowieso nog het hele weekeinde duren. Het viaduct, dat onderdeel uitmaakt van het project Randstadspoor, wordt momenteel gestut.

De verzakking heeft geen invloed op het treinverkeer. Dat maakt nog gebruik van oude spoorlijnen. Het busverkeer dat normaal gesproken door de onderdoorgang in de Bleekstraat rijdt, zal moeten worden omgeleid.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.