ProRail

Bouw station Maastricht-Noord nog dit jaar klaar

Spoorwegbeheerder ProRail werkt gestaag aan de bouw van station Maastricht-Noord.  Maastricht-Noord moet een forensen-station worden, waar forensen hun auto parkeren en verder reizen met de trein naar het centrum van Maastricht. De bouw is na verwachting nog dit jaar klaar.

BAM Civiel bouwt onder meer twee perrons met een lengte van elk 120 meter. Het station krijgt ook vijf fietskluizen en een onbewaakte fietsenstalling met plek voor 125 fietsen.

Onderdoorgang

Het station zelf, gebouwd in opdracht van de provincie Limburg, komt te liggen ter hoogte van de Meerssenerweg en Mariënwaard. Dat is vlakbij bedrijventerrein Beatrixhaven.

Via een onderdoorgang onder het spoor voor voetgangers en fietsers moet het station bereikbaar worden. Ook komen er liften en een hellingbaan voor minder-validen. De onderdoorgang, liften en hellingbaan worden ook door ProRail gebouwd.

Park & Ride

Het nieuwe station is onderdeel van de nieuwe Park & Ride-voorziening in Maastricht-Noord. Forensen en bezoekers kunnen hier vanaf volgend jaar hun auto parkeren en dan met de trein of een pendelbus doorreizen naar het centrum of hun werkplek.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bouw station Maastricht-Noord nog dit jaar klaar | SpoorPro.nl
ProRail

Bouw station Maastricht-Noord nog dit jaar klaar

Spoorwegbeheerder ProRail werkt gestaag aan de bouw van station Maastricht-Noord.  Maastricht-Noord moet een forensen-station worden, waar forensen hun auto parkeren en verder reizen met de trein naar het centrum van Maastricht. De bouw is na verwachting nog dit jaar klaar.

BAM Civiel bouwt onder meer twee perrons met een lengte van elk 120 meter. Het station krijgt ook vijf fietskluizen en een onbewaakte fietsenstalling met plek voor 125 fietsen.

Onderdoorgang

Het station zelf, gebouwd in opdracht van de provincie Limburg, komt te liggen ter hoogte van de Meerssenerweg en Mariënwaard. Dat is vlakbij bedrijventerrein Beatrixhaven.

Via een onderdoorgang onder het spoor voor voetgangers en fietsers moet het station bereikbaar worden. Ook komen er liften en een hellingbaan voor minder-validen. De onderdoorgang, liften en hellingbaan worden ook door ProRail gebouwd.

Park & Ride

Het nieuwe station is onderdeel van de nieuwe Park & Ride-voorziening in Maastricht-Noord. Forensen en bezoekers kunnen hier vanaf volgend jaar hun auto parkeren en dan met de trein of een pendelbus doorreizen naar het centrum of hun werkplek.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.