euroterminal coevoorden

Partijen akkoord met realisatie Spoorboog Coevorden

De provincie Drenthe heeft samen met de gemeente Coevorden, de Bentheimer Eisenbahn AG en de Euroterminal Coevorden BV een intentieverklaring getekend voor de realisatie van de Spoorboog Coevorden.

De Spoorboog Coevorden moet een directe railverbinding tussen de Euroterminal Coevorden en de spoorlijn Emmen – Zwolle worden. De verklaring valt te beschouwen als gezamenlijke uitspraak voor het realiseren van deze lijn.

Spoorboog

De spoorboog maakt deel uit van het Regio Specifiek Pakket (RSP). Volgens gedeputeerde Brink (VVD) is de spoorboog een win-winsituatie. Door de spoorboog van het stationsgebied in Coevorden verder ontwikkeld worden.

Goederentreinen hoeven dan bijvoorbeeld niet meer te rangeren in het centrum van Coevorden. Brink denkt zo ook het logistieke aanbod van Dryport Emmen – Coevorden verder te kunnen verbeteren.

Railgoederenvervoer

Het RSP-project in Coevorden is een onderdeel van het RSP-project Verbetering Spoorlijn Zwolle-Emmen. Dit project moet tot een meer robuuste dienstregeling voor het personenvervoer leiden.

Ook moet het leiden tot het bevorderen van het (inter)nationale railgoederenvervoer van en naar Zuidoost Drenthe. Voor de totale Zwolle-Emmen is een budget van 69 miljoen euro beschikbaar, waarvan 36 miljoen euro bestemd voor Coevorden en omgeving.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.