Minister Melanie Schultz van Haegen

Minister Schultz trekt geen extra geld uit voor spoor

Minister Melanie Schultz van Infrastructuur trekt geen extra geld uit voor het spoor. Dat heeft de minister laten weten in een reactie op het rapport van de parlementaire commissie Spoor.

Volgens de minister is er geen aanleiding om meer in het spoornetwerk te investeren. De bewering dat er zoveel met geld wordt geschoven dat niet meer duidelijk is of het geld naar spoor of asfalt gaat, zegt de minister niet te herkennen op Treinreiziger.nl.

Spoorbudget

Schultz ontkent dat het spoorbudget als reservepost op de begroting wordt gehanteerd. Om het spoor goed te houden denkt de minister voldoende te hebben aan de bestaande budgetten.

Er zijn niet alleen reacties op het rapport Wissel op de Toekomst van de minister, ook diverse Kamerleden hebben gereageerd. Zo zegt VVD-Kamerlid Charlie Aptroot dat er behoefte is aan een langetermijnvisie voor het spoor.

Spoorvisie

Met die visie kunnen de Kamerleden en de minister dan ook meer noodzakelijke maatregelen afdwingen. De ChristenUnie reageert via Arie Slob dat de minister meer de regie moet nemen en concrete acties voor het spoor moet uitzetten.

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent vindt dat aan het rapport een prijskaartje hangt, waarbij er juist wel geschoven moet worden met budget richting spoor. GroenLinks vindt ook dat het rapport aantoont dat de minister tekort schiet in de uitvoering.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.