Bouwwerkzaamheden station Halfweg-Zwanenburg lopen uit

De bouwwerkzaamheden rond station Halfweg-Zwanenburg lopen met een halfjaar uit. Dat heeft ProRail bekend gemaakt. Het streven was om het station 10 juni 2012 op te leveren, maar dit is nu verzet naar 9 december 2012.

Volgens Cees de Vries, regiodirecteur van ProRail, heeft een hele reeks met onvoorziene omstandigheden tot de vertraging geleid. Door die tegenvallers is er meer tijd nodig om een hoogwaardig station op te kunnen leveren.

Perron

Tot de tegenvallers behoren onder de vondst van vervuilde grond die gesaneerd moest worden en een storing in het elektriciteitsnetwerk waardoor geplande werkzaamheden geen doorgang konden vinden.

Ook was er sprake van een onderaannemer die zich door een dreigend faillissement kort voor geplande werkzaamheden terugtrok uit het project. Ook was er een archeologische vondst ter hoogte van het beoogde zuidelijke perron die voor vertraging zorgde.

Spoor

Station Halfweg-Zwanenburg maakt deel uit van het Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR RegioNet). In 2006 tekenden ProRail, NS, Stadsregio Amsterdam, gemeente Amsterdam en de provincies Noord-Holland en Flevoland hierovor een overeenkomst.

Met de overeenkomst zijn verbeteringen in de dienstregeling vanaf medio 2007 vastgelegd. Tevens betekent de overeenkomst er dat er voor 171 miljoen euro geïnvesteerd wordt in het spoor.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.