IJsvrije wissel moet winterproblemen spoor oplossen

Design engineer Richard de Roos heeft een wissel bedacht die ook zonder verwarming ijs- en sneeuwvrij blijft. De nieuwe wissel zou daarmee een oplossing kunnen vormen voor de problemen op het Nederlandse spoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Steven Don

1 reactie op “IJsvrije wissel moet winterproblemen spoor oplossen”

bart boerman|27.02.12|01:34

De draadloze wissel: zonder kabels, dus koperdiefstal is geheel onmogelijk!!! dus ook veiliger en betrouwbaarder. Gebruikt eveneens schuivende tongen. De kracht komt van lange overrijdbare tongen en wordt met tussenveer veilig overgedragen en voorziet in (ook voldoende elektrische) energie. Ook krijgt de wieldruk het mechanisme ECHT ALTIJD vrij! Twee servos gebruiken ont-/vergrendeling de kracht op de wisseltongen voor veilig energiezuinig gebruik. (extra railspanningenergie ed. is al bruikbaar)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

IJsvrije wissel moet winterproblemen spoor oplossen | SpoorPro.nl

IJsvrije wissel moet winterproblemen spoor oplossen

Design engineer Richard de Roos heeft een wissel bedacht die ook zonder verwarming ijs- en sneeuwvrij blijft. De nieuwe wissel zou daarmee een oplossing kunnen vormen voor de problemen op het Nederlandse spoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Steven Don

1 reactie op “IJsvrije wissel moet winterproblemen spoor oplossen”

bart boerman|27.02.12|01:34

De draadloze wissel: zonder kabels, dus koperdiefstal is geheel onmogelijk!!! dus ook veiliger en betrouwbaarder. Gebruikt eveneens schuivende tongen. De kracht komt van lange overrijdbare tongen en wordt met tussenveer veilig overgedragen en voorziet in (ook voldoende elektrische) energie. Ook krijgt de wieldruk het mechanisme ECHT ALTIJD vrij! Twee servos gebruiken ont-/vergrendeling de kracht op de wisseltongen voor veilig energiezuinig gebruik. (extra railspanningenergie ed. is al bruikbaar)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.