winterspoor

Buitenlandse expertise voor winterproblematiek op spoor

Minister Schultz wil buitenlandse experts inschakelen om de problematiek op het spoor in winterse omstandigheden aan te pakken. Daarbij wordt gedacht aan experts uit Zwitserland. 

Dat heeft de minister van Infrastructuur laten weten aan NOS Journaal. Volgens de minister moet met externe experts bekeken worden hoe de problemen op het Nederlandse spoor aangepakt kunnen worden.

ProRail

Ook wil de minister opheldering over de problemen van NS en ProRail. Daarbij richt ze zich vooral op de gebrekkige communicatie van de vervoersbedrijven.

Opvallend is dat in buurlanden Duitsland en België er veel minder problemen zijn op het spoor. De treinen rijden in de buurlanden, ondanks de sneeuwval, gewoon op tijd.

Winteraanpak

Volgens woordvoerder Frédéric Petit van spoorbeheerder Infrabel, het Belgische ProRail, tegenover Metronieuws, komt dit onder meer door de speciale winteraanpak die Infrabel al sinds december 2011 hanteert.

Die winteraanpak betekent onder meer het tijdig aanzetten van wisselverwarming en het snel ruimen van sneeuw. De verwarming van wissels wordt bijvoorbeeld voortijdig aangezet om vastgevroren wissels te voorkomen. Soms gebeurt dit zelfs lokaal.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Redactie

1 reactie op “Buitenlandse expertise voor winterproblematiek op spoor”

Araffate|08.06.12|12:37

Het ontwerp van de nuiewe stationsoverkappingen in Utrecht lijkt van later datum dan het ontwerp in Arnhem. In Utrecht zijn de pv-cellen geefntegreerd in de transparante gedeeltes van de overkapping. Het lijkt mij dat, dat in een latere fase ook mogelijk moet zijn in Arnhem.Wat een rare redenering redenering van het Arnhemse gemeentebestuur, dat een gebouw pas duurzaam is als er zonnecellen op geplakt zitten Het energie-neutraal voorzien in de warmtevraag lijkt mij veel relevanter dan het voorzien in de electriciteitsvraag.De trias-energetica schrijft eigenlijk voor dat installatie van pv zo’n beetje de laatste stap is in het transitie-proces: het is duurzamer om eerst energiezuinige verlichting en systemen aan te leggen, voordat je pv op het dak legt.Waarschijnlijk is er binnen het gemeentebestuur van Arnhem erg weinig kennis van zaken over het onderwerp.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.